Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring häktad för rån

Han träffade sitt offer på krogen. De gjorde sällskap. På vägen från krogen slog han ned sitt sällskap med en ölflaska och stal mannens pengar. På onsdagen häktades den för polisen välkände 21-åringen.

Annons

Det var i lördags kväll som 21-åringen kom i samspråk med en av gästerna inne på restaurang Interpool. Kroggästen önskade köpa narkotika av 21-åringen, men fick ett nekande svar.

Senare under kvällen, när 21-åringen såg att kroggästen vann pengar från spelbordet ändrade han sig.

Visst kunde han ställa upp med en försäljning. 21-åringen och kroggästen slog följe mot söder.

Men, på en tvärgata slog 21-åringen ned mannen med en ölflaska i huvudet. Därefter plockade 21-åringen på sig de pengar mannen vunnit inne på restaurangen. Dagen efter grips 21-åringen.

Sex punkter

21-åringen häktades på sex punkter: Två fall av misshandel, ett fall av hot mot tjänsteman, två fall av försök till rån, samt rånet mot krogsällskapet.

Rånförsöken som åberopas inträffade 12 november.

På vägen mellan Brynäs och centrala Gävle blir två 16-åringar misshandlade av en för dem okänd man som skriker att han vill ha pojkarnas pengar och mobiltelefoner.

Pojkarna blir både skallade och får knytnävsslag i ansiktet.

Händelsen blir ett fall för rånkommissionen i Gävle. Pojkarna hör ett namn nämnas under misshandeln, och rånkommissionen drar i olika trådar. Till slut finner de 21-åringen.

Brottsregister

21-åringen har ett gediget brottsregister. För fyra månader sedan släpptes han efter ett fem månaders långt fängelsestraff, då dömd bland annat för misshandel. Totalt har han hittills samlat på sig 13 punkter i belastningsregistret.

– Jag tror allt handlar om alkohol, kanske har jag även ADHD, säger 21-åringen under onsdagens häktningsförhandling.

Trots att 21-åringen lovar att hålla sig nykter i framtiden beslutade rätten på onsdagen att häkta honom. Risk finns för fortsatt brottslighet, menade rätten.

Senast 2 februari ska åtal ha väckts.

Mer läsning

Annons