Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

26-åringen berättade om skräcknatten

26-åringen berättade om en skräcknatt inspärrad av tre Gävlebor. Han bands fast, injicerades med narkotika, misshandlades och stacks med en sax, innan han lyckades fly. De åtalade nekade till nästan allt.

Annons

I går var det rättegång mot de tre män som åtalats för människorov i slutet av juni. Bara två av dem var med, den tredje var för sjuk för att delta. Gävleborna hade svarta t-shirts, snaggat hår och såg vältränade ut. 26-åringen, från en stad i Mellansverige, är kortare och spädare.

Sparkar och slag

En natt i juni kom han till Gävle för att besöka sin flickvän, som bett honom komma.

Han hittade henne inte men någon annan trodde att hon kunde finnas i en lägenhet och han begav sig dit.

Där fanns de tre åtalade männen, och en av dem började genast anklaga 26-åringen för ett inbrott och krävde honom på pengar.

De vägrade släppa ut honom och misshandlade honom med slag och sparkar för att få honom att lämna ut koden till sitt bankort.

Fortfarande sjukskriven

26-åringen fick sex tänder sönderslagna, och lider psykiskt sedan skräcknatten. Han är fortfarande sjukskriven.

Enligt åklagaren använde de tre åtalade narkotika under natten. En av dem är också åtalad för både bruk och innehav av bland annat heroin och amfetamin.

Vid ett tillfälle ska de också ha hållit fast 26-åringen och injicerat narkotika i hans blod. Till sist hoppade 26-åringen på morgonen ut genom ett fönster och fick hjälp att ringa polisen.

Allt detta enligt 26-åringen själv och åklagaren Krister Waern. De åtalade har en helt annan berättelse. En av dem nekar till att han varit i lägenheten den aktuella natten, mer än en kort stund. Någon misshandel har han inte deltagit i.

Den andre medger att han tillbringat natten med 26-åringen, men säger att han bara har slagit till honom ett par gånger. Han nekar till alla andra påståenden från 26-åringen.

Flera motsägelser

Under förhören med 26-åringen pekade de åtalades advokater på flera motsägelser i hans vittnesmål, bland annat om tidpunkten han kom till Gävle. Rättegången pågick ännu vid 17-tiden på fredagskvällen.

Mer läsning

Annons