Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-årig kvinna utsatt för mordförsök

/
  • Mordförsöket ska ha skett i närheten av Nordea i centrala Gävle. Det är lugnt på platsen när Arbetarbladet är där på morgonen.

Under natten mot söndagen utsattes en 30-årig kvinna för ett mordförsök i Gävle. En man i 25-årsåldern anhölls av åklagare för mordförsöket.

Annons

Det var vid banken Nordea i centrala Gävle som ett bråk utbröt vid tretiden på natten.

Polisen larmades till platsen med anledning av bråket. Då hade en kvinna i 30-årsåldern redan åkt till sjukhus med allvarliga skador. Ytterligare två lindrigt skadade personer fanns på platsen.

– Någon i närheten såg bråket och larmade polisen, säger Mattias Bredberg, polisens förundersökningsledare.

Mannen i 25-årsåldern kunde gripas snabbt och anhölls på eftermiddagen efter de första förhören. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, vilket är den starkare misstankegraden.

– Mannen medger att han varit på platsen men nekar till brott, säger Mattias Bredberg.

Polisen är inne i ett intensivt skede i utredningen.

– Det här ärendet har högsta prioritet för oss. Eftersom det var mycket folk i rörelse vid tidpunkten försöker vi förhöra så många vittnen som möjligt, säger Mattias Bredberg.

Enligt patientskaderapporten är kvinnan allvarligt skadad och inlagd på vårdavdelning. Allvarlig skada motsvarar exempelvis allvarlig inre skada på organ. Polisen vill inte kommentera vilken typ av skador kvinnan har på grund av utredningstekniska skäl.

Polisen har genomfört ett stort antal förhör och andra utredningsåtgärder och vill komma i kontakt med alla som sett något på platsen. Särskilt en man som bar röd keps och svart jacka av collegetyp. Mannen har varit på platsen och kan ha upplysningar att lämna i ärendet och polisen vill få kontakt med honom eller andra vittnen.

Är den anhållne mannen känd av polisen sedan tidigare?

– Det kommenterar vi inte i nuläget. Utredningen är inne i ett oerhört känsligt läge, säger Mattias Bredberg.

Mer läsning

Annons