Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

31-årige CUF-kassören från Gävle får inte sänkt straff

Annons

Den 31-årige Gävlebon dömdes till två års fängelse av Gävle tingsrätt för att ha förskingrat över 150 000 kronor från Centerpartiets ungdomsförbund i Gävleborg.

Domen överklagades till hovrätten som nu har beslutat att tingsrättens dom står fast.

Mannen greps på Arlanda i början av oktober 2008 efter att ha varit efterlyst av Interpol och häktad i sin frånvaro sedan mars 2007. Han hade under en period bott på Filippinerna och vid flera tillfällen sedan 2004 fört över pengar från CUF Gävleborg och sedan fortsatt med internetbedrägerier.

Mannen erkände allt och i november dömde tingsrätten Gävlebon till två års fängelse för nio grova förskingringar mot CUF Gävleborg, samt en rad internetbedrägerier där han låtsats sälja bland annat mobiltelefoner.

Domen överklagades till hovrätten då 31-åringen yrkade på kortare fängelsestraff och åklagaren på straffskärpning.

Hovrättens bedömning är att 31-åringen har utnyttjat sin förtroendeställning som kassör för CUF Gävleborg och att pengarna som han kommit över inte är en ”oansenlig summa”. Man slår fast att 31-åringen gjort sig skyldig till gärningarna och att brotten har varit grova, men inte av ”särskilt farlig art”. Hovrättens dom är att straffet på två års fängelse står fast.

Mer läsning

Annons