Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40 vill bo i Svanen

/

Omkring 40 personer vill bo i skyskrapan "Svanen". De har anmält sitt intresse efter Länsförsäkringars tidningsannons. – Vi är försiktigt positiva, säger Birger Lövgren, vd för Länsförsäkringar Gävleborg.

Annons

Länsförsäkringar ville kolla hur många som var intresserade att flytta in i deras miljardprojekt "Svanen", som de planerar att bygga vid Teknikparken.

Sedan tidningsannonsen sattes in tidigare i juni månad har mellan 30 och 40 hört av sig. De flesta är privatpersoner som är intresserade av en stor lägenhet högt upp i huset.

– Många undrar om bygget blir av och när det i så fall blir inflyttning. De undrar även vad det kommer att kosta, berättar Birger Lövgren.

Vissa av frågorna går det inte att ge klara svar på, eftersom man vill se till att minst 80 procent av lokalerna är uthyrda innan bygget börjar. Preliminär inflyttning är satt till 2014.

– Det är det övre prisläget i Gävle som gäller, ungefär samma som på de lägenheter som nu byggs på Gävle Strand. Om det visar sig att det inte går att bygga i det prisläget blir nog inte projektet av, säger Birger Lövgren.

De flesta som anmält intresse för att bo i Svanen prioriterar utsikten mot framför allt staden och havet. Många är intresserade av fyrarummare.

Mer läsning

Annons