Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

41-åringen förnekar våldtäkt av 15-åring

Den 41-årige Gävlebo som i måndags häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtänkt mot en 15-årig pojke nekar till anklagelserna. Han har även överklagat häktningen.

Annons

Det var kammaråklagare Therese Stensson som begärde att 41-åringen skulle häktas.

– Det fanns risk för att han skulle försvåra utredningen och våldtäkt kan ge två års fängelse och vid sådana brott ska man begära häktning om det inte finns skäl som talar emot det, säger hon.

I övrigt är hon mycket förtegen kring omständigheterna runt den misstänkta våldtäkten som ska ha begåtts i en lägenhet i Gävle i början av förra veckan.

– Det pågår förhör och en del teknisk bevisning ska analyseras, men det är otroligt känsligt och i nuläget har jag inte sagt mer än så, säger hon.

41-åringens försvarare, advokat Tomas Åhlén, säger till Arbetarbladet att hans klient förnekar att han har gjort sig skyldig till våldtäkt.

– Han har även överklagat häktningen, i grunden anser han att tingsrätten har gjort fel bedömning, säger Tomas Åhlén, som i övrigt inte vill kommentera fallet innan han har pratat med sin klient om eventuella uttalanden till medier.

Mer läsning

Annons