Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

5 900 vill jobba på Media Markt i Valbo

/

Hittills har 5 912 ansökningar kommit till de 90 jobben i butiken som hemelektronikskedjan Media Markt öppnar i Valbo köpstad i höst.
– Rekordmånga, säger varuhuschefen Lars Bengtsson.

Annons

Det tidigare rekordet var när Media Markt öppnade butik i Kalmar i höstas. Då sökte 3 200 personer.

Lars Bengtsson blir inte förvånad om antalet sökande når över 6 000 när ansökningstiden går ut på fredag.

Trots att så många sökt så lovar han att alla ansökningar ska bli genomlästa.

Till sin hjälp har han två personer från huvudkontoret. Dessutom har man ett dataprogram som hjälper till att sortera ansökningarna avdelningsvis. Alla ansökningar har skickats elektroniskt via mejl till företagets hemsida.

Till de cirka 50 säljarjobben hade 1 278 personer sökt på onsdagsförmiddagen. Att jobba på lagret verkar dock vara populärast. Till de sju tjänsterna som lagermedarbetare har det kommit 1 632 ansökningar.

Lars Bengtsson vill inte se problem med att så många sökt.

– Vi ser det bara positivt. Många är arbetslösa men många av de sökande har redan andra jobb, säger han och konstaterar att flera är beredda att flytta, bland annat från Dalarna och Hälsingland.

Han räknar med att rekryteringen ska bli klar under våren. Flera kan få vänta länge men alla som sökt kommer, trots mängden, att få besked om de får jobb eller inte, lovar han.

Lars Bengtsson och hans kollegor har börjat intervjua sökande och har hittills anställt tre avdelningschefer och en säljare. De 17 arbetsledarnas ska rekryteras först och sedan är det meningen att de får vara med vid rekryteringen av sina medarbetare.

Media Markt har också gett möjlighet för två arbetslösa ungdomar att praktisera som så kallade gästrikelärlingar på ett av kedjans varuhus i Stockholm.

Mer läsning

Annons