Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

54 företag på samma firmafest

/
  • fixade en egen firmafest. Fin middag och bra underhållning är A och O på en firmafest, tycker festfixarna Eva Dahl och Annika Wiberg. ”Man ska känna sig lite VIP:ad”, säger Wiberg.
Foto: Britt Mattsson
  • SMÅFÖRETAGARE. Sofie Almqvist driver Sofies kroppsvård i Ockelbo och har fyra anställda. Hon och kollegan Susanne Ringhage tycker det är roligt att komma ut och träffa andra. Men fem personer är inte alls för få för en bra firmafest: ”Nej för sjutton, vi har firmafester vi också”, säger Almqvist.
  • VANN BILJETTER. Anders Åberg, Maggis Åberg, Susanne Andersson och Ronnie Loinder vann sina biljetter till Firmafesten i en tävling och tyckte att det var ett gyllene tillfälle att knyta kontakter. ”Det verkar trevligt än så länge”, tycker Anders Åberg.

Småföretagarna Annika Wiberg och Eva Dahl tyckte det var tråkigt att aldrig få gå på firmafest. Det bestämde de sig för att göra något åt.

I går var det premiär för Firmafesten – där alla små och medelstora företag var välkomna.

Annons

Insvepta i vita fjäderboor tar Annika Wiberg och Eva Dahl emot i entrén till Folkparken. De är glada och förväntansfulla inför den första Firmafesten. Wiberg och Dahl är själva småföretagare och driver ett eventföretag.

– Vi kommer båda från stora företag från början. I somras pratade vi om att vi aldrig får gå på firmafest längre och så bestämde vi oss för att fixa en egen, berättar Dahl.

Omtyckt idé

Till festen har små och medelstora företag bjudits in. 220 personer, från 54 olika företag runt om i Gästrikland, tackade ja.

– Det har verkligen blivit mottaget med öppna armar, helt otroligt, säger Wiberg.

Kvällen inleds med mingel och fördrink, i kombination med en liten mässa där företag och organisationer visar upp sig i montrar. Därefter väntar en trerätters middag med underhållning av Gävlebördiga artisten Camilla Lénström.

Senare på kvällen ska det bli dans och musik i form av bandet 60 ton Boogietryck – och sen är det disko.

– Vi har fått hit legenden Budda som DJ, säger Wiberg.

Knyter affärskontakter

Men även om temat för kvällen är festligt är många också här för att slå två flugor i en smäll och passa på att skaffa nya affärskontakter.

– Tanken är att man ska ha kul och träffa mycket folk, och samtidigt göra affärer och knyta kontakter. Allt med ett leende på läpparna.

Mer läsning

Annons