Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

59-åringen åtalad för olaga hot

59-åringen som var misstänkt både för K-Rautabranden 2006 och en brand i sin lägenhet i augusti åtalades på fredagen för en rad olaga hot och ofredanden.

Annons

59-åringen friades i hovrätten helt från misstankarna om K-Rautabranden 2006. När det brann i hans lägenhet i mitten av augusti i år häktades han först som misstänkt även för den branden, men släpptes efter några dagar eftersom bevisen för att han själv tänt på inte höll.

59-åringen säger själv att brandorsaken var att han glömt ett värmeljus under en tekanna på vardagsrumsbordet. Med bland brottsmisstankarna när han häktades fanns också flera hot och ofredanden mot andra personer. För de brotten åtalades han på fredagen.

Enligt åtalet har han bland annat hotat att elda upp en kvinnas bil, hotat att slå en man med en mindre bokhylla och hotat att misshandla en person anställd i kriminalvården, som han kände igen. Dessutom har han gjort påträngande och obehagliga närmanden mot en kvinna. Han har bland annat tvingat henne att ta emot värmeljus, och en blomma som, enligt åklagaren, var stulen.

Mer läsning

Annons