Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60-åring fick rätt om jobb

Den 60-åriga mannen har tidigare bland annat arbetat som avdelningsdirektör och avdelningschef. Nu sökte han jobb som handläggare på Skatteverket i Gävle. Men tjänsten gick till en internsökande, 30-årig kvinna. Mannen överklagade och nu får han rätt.

Annons

Mannen menar att han förbigåtts på grund av åldersskäl, han var vid ansökningstillfället närmare 60 år gammal. Skatteverket tillbakavisar detta. Det handlar i stället om vilken av kandidaterna som hade de bästa personliga egenskaperna, förklarar myndigheten.

Totalt sökte 75 personer den utannonserade tjänsten, som än så länge är placerad i Falun. Fyra kallades till intervju, alla fyra var internsökanden. När den 60-åriga mannen inte hört något från Skatteverket på flera månader ringde han sektionschefen. Där fick han till svar att tjänsten redan var tillsatt. Mannen överklagade anställningen till Statens överklagandenämnd och fick rätt. Nämnden finner att mannen har en så pass kvalificerad bakgrund och yrkeserfarenhet att Skatteverket i stället borde ha anställt honom

Överklagandenämnden menar att anställningen skett på felaktiga grunder och beslutar att Skatteverket i stället för den 30-åriga kvinnan ska anställa den 60-åriga mannen. Beslutet går inte att överklaga.

Mer läsning

Annons