Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre dam rånad på handväskan

/

En 90-årig kvinna rånades på Staketgatan i Gävle strax före halv två på måndagen. Det här är den tredje väskryckningen i Gävle på lika många dagar.

Annons

– Det här är det lägsta man kan göra, jag blir så förbannad, säger polisen Tony Persson.

Den 90-åriga damen kom gående på Staketgatan, på väg till äldreboendet Sofia Magdalena på Öster. På rullatorns handtag hängde väskan, med plånbok, bankkort, mobiltelefon och nycklar i. När hon nästan passerat Hotell Gävle dök två unga killar plötsligt upp. Kanske sade de något till henne. Hon ramlade omkull. Väskan var borta. En främmande kvinna närmade sig, frågade hur det hade gått. Damen tog sig i sidan, det värkte, men inte värre än att hon kunde resa sig och sätta sig på sin rullator med lite hjälp.

Den främmande kvinnan var Anna Rosén, känd som en riktig kraftkvinna.

– Det var nog tur för killarna att de hann försvinna innan jag kom. Det går inte att beskriva hur arg jag blir, säger hon.

Hon berättar att hon var på väg tillbaka till jobbet med bilen efter att ha varit ute och sprungit på lunchen.

– Jag såg de där killarna på trottoaren alldeles intill damen. De verkade nervösa, tittade sig omkring. Jag fick en dålig magkänsla, säkert för att ni har skrivit om väskryckningar. Jag vände med bilen, men när jag kom hit var det redan för sent. Sedan blev jag förstås orolig för damen eftersom hon låg ner, säger hon.

Ett annat vittne såg hur de två tonårskillarna sprang över Staketgatan och varsin väg in på Nordost. En av dem ska ha haft keps, den andra uppfälld luva, mörka kläder.

Damen blev skärrad, men oroade sig mer för sin lägenhetsnyckel än för värken i sidan. Efter ett förhör fick hon ändå skjuts av poliserna till sjukhuset för kontroll.

Mer läsning

Annons