Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre samlas på Söder

/
  • TRIO FRÅN VALBO. Kjell Wiklund, 72 år, Anita Wedin-Mellin, 70 år och Sivert Mellin, 69 år har fått lappar hem i brevlådan om den nya mötesplatsen. Förutom att det ekar så gillar de lokalerna. Nu hoppas de på jazz och besök av jultomten.
  • BLIR FLERA. Hedesunda och Hamrånge är orterna som snart ska få träffpunkter. Projektledare Margareta Hayden jobbar tillsammans med en referensgrupp.
  • SERVERA. Mona Wikland är ansvarig för verksamheten på Brunnsgatan. Hon ska ta emot tips och idéer från pensionärerna.
  • Träffpunkt för seniorer.

300 kanelbullar mättade pensionärer som kikade in på den nya träffpunkten på Söder. Nu är det fritt fram att önska vilka aktiviteter som man kan göra tillsammans. En trio från Valbo har en plan.
– Underhållning som jazz och besök av jultomten, säger Kjell Wiklund, 72 år.

Annons

Nu har stadsdelen Söder fått en samlingspunkt för äldre. I går slog omvårdnad Gävle upp dörrarna på Brunnsgatan 59. Lokalerna är ljusa och fräscha. Men ljudnivån är hög när 50 personer besöker den nya träffpunkten.

– Fin lokal. Men det ekar, de har nog lite för tunna gardiner, säger Sivert Mellin, 70 år.

Planeringen startade redan i februari 2008 och projektledare Margareta Hayden har tillsammans med en grupp seniorer diskuterat syftet med en träffpunkt. Hit är alla som är 65 år och äldre välkomna på vardagar mellan klockan 10-14. Det finns fika och möjlighet att föreslå olika aktiviteter.

– Grötfrukost på söndagar, besöka Fjärran Höjder, samlas här och ta en promenad. Det viktiga är gemenskapen, att man bara kan slinka in. Lokalen ligger strategiskt bra till, det bor många pensionärer på Söder, säger Margareta Hayden.

Hon får medhåll av Ulla Lindberg, som bor på Brunnsgatan.

– Jag tittade ut genom fönstret i morse och såg att det var många här. Det blir nog fler besök, men jag vill veta vad man kan göra här, säger hon.

Nästa på tur är Hedesunda och Hamrånge. Där kommunen planerar att starta verksamheter i äldreboendet Ängslyckans lokaler respektive "Vita Villan".

Mer läsning

Annons