Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla hyresgäster på Kansligränd har böjt sig för hyresvärdens krav

Alla hyresgäster på Kansligränd 2 i Gävle har gått med på att betala de nya hyrorna som innebär en höjning med över 7 procent – bland de högsta hyreshöjningarna i Gävle i år.
Det hävdar hyresvärden Ena City AB i ett brev som delades ut till hyresgästerna under torsdagen.

Annons

Arbetarbladet berättade i torsdagens tidning att hyresgästernas enda chans att slippa höjningen är att gå till hyresnämnden och klaga.

Men att döma av hyresvärdens brev är det ingen som väljer det alternativet. De boende nöjer sig med att betala vad hyresvärden kräver.

I brevet skyller hyresvärden på att räntebidrag försvunnit och att bolaget måste betala nästan 40 000 kronor om året i förhandlingsersättning till Hyresgästföreningen. Det kan ställas i relation till att bolaget 2007 redovisade en vinst på 216 miljoner kronor.

I brevet kommenteras också artikeln i Arbetarbladet med att ”den lilla lokala vänstertidningen har skrivit några rader som är fulla av felaktigheter”.

Arbetarbladets uppgifter om hyreshöjningen bekräftas dock av ett annat brev som skickats ut till hyresgästerna. De som bor i treorna får betala mellan 500 och 600 kronor mer i månaden, precis som vi skrev i artikeln.

I det brevet hävdar Ena City, som ägs av Sven-Erik Sohlberg, att hyran skulle kunna höjas med så mycket som 15–20 procent om hyresnämnden får bestämma bruksvärdeshyran.

Arbetarbladet var på torsdagen i kontakt med en person på Ena Citys kontor, som lovade återkomma med kommentar. Så skedde dock inte.

Mer läsning

Annons