Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla släppta för nazistattacken

Fem månader efter brottet ville åklagaren ha två personer häktade för misshandeln vid feministfestivalen i Österfärnebo. Det tyckte häktningsdomaren inte att det fanns tillräckliga skäl till och de är nu på fri fot.

Annons

Polisutredningen har dragit ut på tiden, bland annat för att de misshandlade bor på olika orter från Umeå i norr till Skåne i söder.

Men när tre av de misstänkta äntligen togs in till förhör i början av veckan anhölls de, och åklagaren Christer Sammens begärde dem häktade för att kunna hålla fortsatta förhör med dem utan att de får chansen att prata med varandra.

Den 20-åring som är misstänkt för grov misshandel mot en 29-årig man, bland annat med hjälp av ett kvastskaft, erkände när häktningsförhandlingen inleddes till viss del de brott han anklagades för. Resten av häktningsförhandlingen hölls inför stängda dörrar. Beslutet efteråt blev att omedelbart försätta 20-åringen på fri fot.

Det betyder att åklagaren drog tillbaka häktningsyrkandet mot den andre misstänkte 20-åringen. Alla tre anhållna är nu på fri fot.

Mer läsning

Annons