Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allokton skaffar 80 miljoner i nytt kapital

Huvudägaren i fastighetsbolaget Allokton med fastigheter i bland annat Gävle och Sandviken har gått i konkurs. Samtidigt meddelar Alloktons styrelse att man säkrat ytterligare 80 miljoner kronor i aktiekapital.

Annons

Allokton har sedan i somras haft akuta ekonomiska problem. I juni meddelades att dotterbolaget Allokton Properties AB inte klarade sina räntebetalningar.

Flera leverantörer har under de senaste månaderna lämnat betalningsförelägganden till kronofogden då de inte fått betalt, allt från några hundralappar till miljonbelopp.

En nyemission – ökning av aktiekapitalet – har diskuterats som ett av flera sätt att skaffa mer rörelsekapital.

På torsdagen, dagen efter konkursen i huvudägaren Centralplan, kom meddelandet om att Allokton fått fram 80 miljoner kronor genom att dels investerare tecknat sig för 4 miljoner aktier i en nyemission, dels att investerarna garanterar ytterligare en nyemission på 3,4 miljoner aktier och dels att långivare omvandlar sina fordringar på 30 miljoner till aktiekapital.

Det är inte längre aktuellt att sälja fastigheter för att få ordning på ekonomin, meddelar Allokton i ett pressmeddelande.

Arbetarbladet har förgäves sökt företrädare för både Allokton och Centralplan för en kommentar.

Allokton köpte 2004 bostadsområdena Smultronbacken och Knuten i Sandviken av Sandvikenhus. Allokton äger också flera fastigheter i Gävle, däribland huset där Hyresgästföreningen håller till vid Slottstorget.

Mer läsning

Annons