Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allra sista skolavslutningen på Söderskolan

/
  • KYLIG AVSLUT. Det blev en regnig och kall sista skolavslutning för Kim Slagbrant, Teddy Stömne och Joel Cheragi och de andra eleverna på Söderskolan. Men just när de skulle börja sjunga avtog regnet.
  • ETT, TVÅ , TRE! Söderskolan skapade en läcker final på den allra sista skolavslutningen med ett färgglatt ballonguppsläpp.
  • HEJ DÅ. Marianne Axlund kramar om sin elev Din Jahic, som slutade i går gick ut ettan på Söderskolan. I höst blir det Solängsskolan för honom.
  • ALLA SJÖNG. Hela Söderskolan tog farväl av sin skola med sång igår.
  • GLADA TJEJER. Mina Holmgren Qvarnström, Cornelia Hamlin och Olivia Olsson var på glatt humör trots att det regnade på Söderskolans allra sista skolavslutning.
  • SORGLIGT. Föräldern Petra Sefbom kunde i går inte hålla tillbaka tårarna på Söderskolans avslutning.
  • GLASS OCH GUBBAR. För Söderskolans personal var det en extra känslosam skolavslutning i går.
  • FINSKOR. För många är skolavslutningen lika med finkläder, från topp till tå.

Regnet strilade ned från en grå himmel när lärare och elever på Söderskolan inledde sin allra sista skolavslutning. – Jag tycker det känns väldigt jobbigt att lämna de flesta lärarna och kompisar, för den här skolan är jättebra, sa Emma Yacoub i årskurs 2.

Annons

I går hade hon ett hederuppdrag på skolavslutningen; att med mikrofon presentera de elever som uppträdde med sånger eller dansnummer. I höst ska hon börja trean på Sörbyskolan. Emma Yacoub är förberedd på att det blir annorlunda på fritids, att skolgården och skolhuset ser annorlunda ut och att det finns niondeklassare på Sörby. Men hon har samtidigt tur.

– Jag kommer att få med mig nästan alla klasskompisar, utom två, berättade hon för Arbetarbladet.

Inne i Söderskolan pågår flyttpackning. Och gympasalen rymmer inte alla. Så trots gråvädret bestämde sig personalen för att avslutningen skulle vara utomhus, på skolans baksida. Finklädda barn, en del i kortärmat, huttrade i regnet. Men så lagom till att de skulle börja sjunga avtog regnet och så småningom bröt solstrålar fram ur det tjocka molntäcket.

Några psalmer och traditionella sommarsånger senare tog rektor Ingrid Larsson mikrofonen.

– Vanligtvis önskar jag sexorna lycka till i högstadiet, men i år vill jag säga lycka till åt alla våra elever. Lycka till på era nya skolor, sa hon, och riktade en uppmaning åt Polhemsskolan att ta väl hand om deras gamla skolhus.

För lärare och skolpersonal var det en känslosam dag. Annika Ranje skulle ha varit 25 år på Söderskolan i höst, men nu blir det Sörbyskolan i stället.

– Jag skärper mig så hemsk att jag skakar, för jag vill inte gråta, sa hon, och hällde jordgubbar på den hemlagade glassen som skolan köpt av Polhemsskolans restaurangelever

Resurspersonen Gun Östling ska till Fridhemsskolan efter 18 år på Söderskolan.

– Det känns som jag ska ut och prya, men nu är det så här, och då får man gilla läget. Men jag tror inte att våra elever har fattat det än, sa hon.

Efter gårdagens kramkalas återstår en del flyttpackning innan lärarna får ta sommarlov.

Mer läsning

Annons