Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allstar får skarp kritik av kommunen

/

Gävle kommun tar till en ovanlig åtgärd och delar ut en varning till restaurangen och sportbaren Allstar på grund av upprepade brister. Bland annat gäller det alkoholservering till kraftigt berusade gäster och systematiska brister i kassahanteringen.

Annons

Allstar i Gävle har fått en varning från Gävle kommuns alkoholhandläggare. Det är en ovanlig åtgärd. Sju varningar har delats ut i Gävle kommun sedan de nya reglerna trädde i kraft 2011.

Varningen är en skarp tillrättavisning och det sista steget innan alkoholtillståndet dras in. Eftersom Allstar inte tidigare har fått någon varning utan bara fått erinranden, får bolaget en sista chans att åtgärda bristerna.

I socialtjänsten utredning står det att bolaget inte följer de bestämmelser som gäller för tillståndspliktig servering och att "detta tycks vara en röd tråd i verksamheten".

Flera gånger mellan 2012 och 2015 har inspektörer konstaterat att Allstar inte har något kassaregister i sina garderober. Ofta har det heller inte gått att få kvitto för entréavgiften. Både Skatteverket och Gävle kommun har påpekat bristerna. Allstar har även fått kontrollavgifter och vite. Allstar har på ett "systematiskt sätt åsidosatt Skatteförfarandelagens regler", enligt utredningen.

2013 fick Allstar en erinran för att man serverat helrör, det vill säga hela flaskor med sprit. Vid en kontroll i januari 2015 hittades bilder på Allstars Facebooksida på gäster med helrör på bordet. Kommunen noterar detta men menar att bilderna inte bevisar att helrör serverats, om inte det kan styrkas av vittnen.

Flera gånger har Allstar även fått kritik för att ha serverat personer som varit för berusade.

Arbetarbladet har inte lyckats nå restaurangchefen Vesna Krstic, men Mikael Johansson, driftchef för Allstars franchise kommenterar:

– Det här är absolut inte bra. Vi kommer givetvis att utreda det här med ägarna av restaurangen. Jag måste prata med Vesna Krstic och ta kontakt med kommunen.

Mer läsning

Annons