Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allstar i Gävle bestrider böter på 800 000 kronor

/

Allstar i Gävle dömdes av kammarrätten att betala 800 000 kronor i vite efter att ha struntat i att skaffa kassaregister i garderoben, trots påpekanden från myndigheternas sida. Nu bestrider Allstar domen rapporterar Gefle Dagblad.

Annons

LÄS OCKSÅ: Allstar i Gävle får böter på 800 000 kronor

Bötesbeloppet som nattklubben dömdes att betala grundades sig på att socialnämnden och Skatteverket menade att Allstar inte hade registrerat alla intäkter och bland annat saknade kassaregister.

Det utdömda vitesbeloppet uppgick till 800 000 kronor, en summa som förvaltningsrätten sänkte till 300 000 men kammarrätten fastställde senare Skatteverkets krav på 800 000 kronor.

När Arbetarbladet tidigare rapporterade om händelsen hävdade ledningen för nattklubben att samtliga intäkter numera registrerades och att ett kassaregister till garderoben införts.

Under onsdagen rapporterade Gefle Dagblad om att bolaget som äger Allstar, GRS restaurang och sportbar AB, söker prövningstillstånd hos Högsta förvaltningsdomstolen för att kunna överklaga kammarrättens dom.

– Jag tror att vi har goda möjligheter. Det finns flera konstiga saker i domen som gör att ett överklagande kan vara principiellt intressant, säger bolagets vd Jürgen Eriksson till Gefle Dagblad.

Till tidningen säger också Jürgen Eriksson att det skulle vara kännbart för nattklubben att tvingas betala 800 000 kronor i vite.

LÄS OCKSÅ: Allstar öppnar uteservering till sommaren igen

Mer läsning

Annons