Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler rattar in Radio Gävleborg

Medan radiolyssnandet går ner i stora delar av landet får Sveriges Radio Gävleborg i stället fler lyssnare. Den senaste mätningen visar att lyssnandet ökat med 2,9 procentenheter till 38,5 procent. Konkurrenterna Mix Megapol och Rix FM tappar samtidigt mark.

Annons

Sveriges Radio Gävleborg får fler lyssnare och nyheten gläder kanalchefen Leif Eriksson. Var fjärde radiolyssnare i länet väljer i dag kanalen.

– Vi är glada över att public service har en så stark ställning. Radio Gävleborg och Radio Stockholm går mot strömmen, säger han.

Han och medarbetarna ska snart sätta sig ner för att undersöka vad det är för nytillkomna lyssnare som rattat in kanalen.

– Vi vet att vi har fler manliga lyssnare än kvinnliga. För kvinnor i åldersgruppen 30–40 år har vi ett tapp, säger han.

Mer 80-talsmusik

Leif Eriksson uppger att Radio Gävleborg ska arbeta mer med innehållet och satsningen på musik fortsätter.

– Vi ska ha den musik som ligger på topplistorna, men vi vill även attrahera lyssnare som är 35 år och äldre. Folk ska få det där igenkännande leendet på läpparna, och därför ska vi spela mer musik från 80- och 90-talen. Den musik vi tycker om i tonåren följer med en genom livet, säger Leif Eriksson.

Både Mix Megapol och Rix FM backar i mätningen, som genomförts av opinionsinstitutet Sifo. Mix Megapol går från 16,3 procent till 14,3 och Rix FM backar till 5,9 från 7,4.

Samtidigt är det tråkigt att Rix FM försvinner, tycker Leif Eriksson, som hoppas att kanalen får bli kvar i Gästrikland.

– Det är spännande med konkurrensen från Rix FM och jag har verkligen varit road av den. Det blir tomt om kanalen försvinner.

Mer läsning

Annons