Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulanschefer får betala för hockeyfest

/

När ett 10-tal chefer inom ambulansen hade julfest på Läkerol Arena gick kalaset på hela 31 413 kronor.
Notan gick till landstinget.
Men nu backar ledningen och har bestämt sig för att själv stå för kostnaden.
– Pengarna ska dras på vår lön, säger tf ambulanschefen Roger Westerlund.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går har ambulans- och akutsjukvården representerat ganska frikostigt i samband med Brynäs matcher i Läkerol Arena.

Minst tre gånger har man hyrt loger för 15 000–17 000 kronor per gång och vid ett tillfälle köpte man in ett specialarrangemang för 30 000 kronor.

Syftet med representationen har sagts vara att man ville rekrytera läkare till akutklinikens vårdavdelningar som tidigare varit helt beroende av hyrläkare. För att locka dem att komma hit och jobba har man velat visa upp vad Gävle har att erbjuda och bjudit dem på hockeykvällar med middagar och dryck.

Enligt den tidigare ambulans- och akutsjukvårdschefen Peter Bergh, som slutade i förra veckan, har det också resulterat i att man lyckats anställa en fast läkare till akutvårdavdelningen på Gävle sjukhus.

Men vid åtminstone ett tillfälle visar det sig nu att det bara var de egna cheferna som deltog. Det var 13 december i fjol i samband med att Brynäs mötte Djurgården.

– Det var en slags julsammankomst för ledningsgruppen, säger Roger Westerlund som är tf verksamhetschef för ambulanssjukvården efter Peter Bergh.

Man hade hyrt ett rum där det bjöds på mat och hockeyminnen av Wille Löfkvist. I priset på 30 000 kronor ingick även en matchtröja av årsmodell 1964.

Arrangemanget är tänkt för hela 24 personer men det var bara delar av den egna ledningsgruppen som deltog – uppskattningsvis omkring tio personer.

Exakt hur många eller vilka kunde ingen på landstinget svara på igår, det finns nämligen ingen förteckning över vilka som deltagit trots att detta är ett krav.

Det dracks även en del alkohol – elva starköl, en flaska vin och fyra glas vin – som landstinget också fick betala. Summa: 1 413 kronor.

Det innebär att totalkostnaden per person blev drygt 3 000 kronor. Pengar som man nu har bestämt att deltagarna själva ska få stå för.

– Vi känner att vi vill ta ett ansvar för det här, därför ska vi själva betala vad det kostat, säger Roger Westerlund.

– Vi tycker att man ska vara restriktiv när det handlar om skattepengar.

Pengarna ska dras från lönen. Så snart man lyckats reda ut vilka det egentligen var som deltog.

Mer läsning

Annons