Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders hoppas på ledande befattning

/
  • Kvinnor hetaste kandidaterna. Anders W Jonsson vill ha en ledande befattning i Centerpartiet framöver, men ser två yngre kvinnor som huvudkandidater till partiledarjobbet.

Anders W Jonsson, riksdagspolitiker från Hedesunda, vill ha en ledande befattning i partiet nu när Maud Olofsson slutar.

– Men som partiordförande finns det två mycket kompetenta huvudkandidater, Annie och Anna-Karin, säger han.

Annons

Läkaren Anders W Jonsson fyller 50 om några dagar, sitter i riksdagen och har gjort några år på statsrådsberedningen. Nu finns det partikollegor som skulle vilja se honom som Maud Olofssons efterträdare.

Vill driva välfärdsfrågor

– Jag har inte funderat så. Jag kandiderar för en plats i partistyrelsen och vill gärna ha en ledande befattning där jag kan driva välfärdsfrågor, säger han.

I måndags var han kallad till förhör hos Centerpartiets valberedning där han fick berätta om sina ambitioner och varför han bör spela en viktig roll framöver.

– Vi ska ha en öppen process där olika personer förespråkas, det är bra, säger han.

Han vill just nu inte välja mellan de två storfavoriterna, riksdagskollegan Annie Johansson, född 1983, och sin före detta chef Anna-Karin Hatt, IT-minister född 1972.

”Fantastisk kapacitet”

– Anna-Karin har en helt fantastisk kapacitet. Det hon inte kan om regeringspolitiken är inte värt att kunna. Annie har jag också ett otroligt stort förtroende för. Hon har vuxit otroligt sedan hon kom in i riksdagen och har en tyngd i ekonomiska frågor, säger Anders W Jonsson.

Mer läsning

Annons