Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Lené, 67 år: "Det var för tråkigt"

/
  • VÄLJER UPPDRAG. Moderaten Anders Lené gillar uppdraget i Gävle Energi, men hoppade av kommunfullmäktige bara ett år efter valet.

Anders Lené tyckte att kommunfullmäktige var för tråkigt. Som inhoppare fick han inte delta i debatter.

– Det var för inaktivt, det passade inte mig, säger Anders Lené, som lämnade fullmäktige efter mindre än ett år, men är kvar i Gävle Energi.

Annons

Han valdes in som ersättare i kommunfullmäktige i Valet 2006, men hoppade av inom ett år. Fullmäktige sammanträder ungefär en gång i månaden. Mötena börjar klockan två på eftermiddagen och pågår ofta långt in på kvällen.

– Det kan vara långa debatter. Jag tyckte det var trist att bara sitta och lyssna, det skapade ingen motivation. Och om man någon gång fick hoppa in kunde den ordinarie komma efter någon timme, och då fick man gå tillbaka och sätta sig vid väggen. Det var för inaktivt, det passade inte mig, säger Anders Lené.

Han tycker att en ersättare som får hoppa in ett möte åtminstone borde få tjänstgöra hela mötet.

– Eller varför inte ha personliga ersättare inom partiet, då kunde man bygga en relation och ha vissa frågor, säger han.

Men uppdraget i Gävle Energi, som han fick 2006, gillar han. Där är han aktiv och får delta varje gång. Dessförinnan har Anders Lené suttit i affärsverksnämndens styrelse i flera mandatperioder, och han är aktiv i kyrkan.

Mer läsning

Annons