Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders skräms på jobbet

/

För att ta oss till Anders Thelins sommarjobb måste vi först gå igenom en mörk, mörk gång där kyrkklockornas slag ekar olycksbådande. En orgel hörs spela dovt i moll men överröstas plötsligt av ett skrik fyllt av skräck.

– Här är det mycket rädda barn. Roligt, säger Anders Thelin med ett leende.

Annons

I spökborgen i Furuviks tivoli sitter Anders Thelin och tar emot biljetter. Tre stycken á 15 kronor kostar en skräcktur.

– När jag var liten trodde jag att det måste vara det klart roligast jobbet, att jobba med karuseller hela dagarna. Fast då visste jag inte att man inte får åka karuseller själv när man jobbar, berättar han.

Furuviks säsongsanställda får söka till parkens olika avdelningar. Anders Thelin sökte till karusellerna, såklart. Det här är den andra sommaren han arbetar som karusellskötare på Furuviksparken.

– Vi jobbar vid olika karuseller varje dag. Vi vet inte förrän vi kommer på morgonen vilken karusell vi ska stå vid. Men det är roligt.

Det är strax efter lunch på måndagen. Så här långt har Anders Thelin registrerat 258 passagerare med åkband och löst in en stor hög med biljetter.

– Så länge det kommer folk är det roligt. Annars kan det bli lite långtråkigt här inne, säger han.

Det är förståeligt. Hit in når inget solljus, och samma slinga av den olycksbådande musiken spelas om och om igen.

– Ljudet hör man inte efter ett tag, fast jag kan melodin utantill. Lyssna nu, nu kommer kören, säger Anders och nynnar med.

Joakim Larsson, nio år och Melker Sahlin, åtta år, från Kilafors, har för länge sedan slutat vara rädda för spökborgen. De använder sina åkband för att åka varv efter varv efter varv i de läskiga spökvagnarna.

– Det är så himla roligt, säger Melker, visar åkbandet och skyndar snabbt förbi Anders Thelin.

– Ja, då kör vi, säger Anders och trycker på startknappen.

När Joakim och Melker har försvunnit utom synhåll säger Anders:

– Det kan faktiskt vara lite läskigt i borgen. Och, nej, jag kan inte med säkerhet säga att det inte finns spöken här.

Mer läsning

Annons