Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersbergborna blåsta på lugn och ro

/
  • Karl-Erik Westergren bor på Yrvädersgatan i Andersberg och har försökt få kommunen att förbättra bullervallen ut mot Spängersleden i tre år. Trots det har inget hänt.

Andersbergsbor störs av bullret från Spängersleden.

Karl-Erik Westergren på Yrvädersgatan och har i flera år försökt få kommunen att förbättra bullervallen, men hittills har inget hänt.

Annons

Spängersleden vid Gävles södra utfart är hårt trafikerad under stora delar av dygnet. Karl-Erik Westergren som bor i ett av husen på Yrvädersgatan tycker att den nuvarande bullervallen ut mot leden är på tok för låg och otillräcklig.

– Främst störs man av långtradare och bussar som accelererar i uppförsbacken från rondellen. Deras motorer sitter så högt upp att de kommer ovanför vallen och ofta kör de sent på kvällen eller tidigt på morgonen. Ljudet är jobbigt, helt enkelt. Man sover inte med öppet fönster på natten, säger han.

Den intensiva småbilstrafiken, som främst pågår under Hemlingby köpcentrums öppettider, är lättare att leva med, den märks mest som ett allmänt sorl.

Redan 2008 försökte Karl-Erik Westergren påverka kommunen att förbättra bullervallen i området. Han fick då besked om att det fanns med i preliminära planer. Sedan yttrade han sig även om bullerproblemen när stadens nya översiktsplan togs fram. Men hittills har inget hänt.

– Det bästa vore om kommunen fullföljde sina planer. Det borde de ha gjort för länge sedan, om inte annat när de började bygga ut Hemlingby köpcentrum. Nästa steg om det inte händer något blir att göra en namninsamling, säger Karl-Erik Westergren.

Mer läsning

Annons