Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra gången gillt för Katarina

/

Katarina Vestlund är nygift. 26 mars gifte hon sig för andra gången, med sin före detta man.

– Vi har hittat tillbaka till varandra. Den här gången kommer det att hålla livet ut.

Annons

Paret gifte sig första gången 1988. Men Katarina Vestlund har inte många minnen från den bröllopsdagen.

– Vår son dog i plötslig spädbarnsdöd i januari det året och vi gifte oss i februari. Bröllopet var planerat sedan länge och vi valde att fullfölja det, men det var svårt att känna någon glädje.

Det var en enkel vigsel som hölls i ett litet rum intill kyrkosalen i Torsåkers kyrka, endast den närmaste familjen var närvarande.

För två år sedan separerade paret.

– Vi gick isär, hade olika uppfattningar om det mesta och trodde väl att det var bättre någon annanstans, säger Katarina.

Men de fortsatte att vara vänner. De har en gemensam 15-årig dotter tillsammans. Roger har två vuxna barn sedan tidigare och Katarina har en vuxen dotter från ett tidigare förhållande.

– Vi insåg väl så småningom att vi passade bra tillsammans och att vi är varandras trygghet.

På en kryssning till Riga för snart ett halvår sedan, friade Roger på nytt till sin Katarina.

– Det andra bröllopet blev större. Den här gången gifte vi oss i Hofors kyrka. Vi bjöd in 50 släktingar och vänner.

Bröllopsmiddagen hölls i församlingslokalen. Gästerna bjöds på smörgåsbord och tårta.

– Andra gången var bättre. Det var en dag med värme och glädje, alla gästerna visste vad vi hade gått igenom. Vår dotter var så glad, hon och min mans barnbarn var brudnäbbar.

– Det var kanske inte en påkostad fest men vi kände att det viktigaste var att vi hade hittat tillbaka till varandra och att det var vår dag. Svårigheterna som vi har gått igenom har stärkt oss.

Brudklänningen köpte Katarina på Tradera. Hon fastnade för klänningens röda detaljer. Det var en chanstagning eftersom det inte fanns någon möjlighet att prova klänningen före köpet.

– Enligt de mått som säljaren hade angivit skulle klänningen passa mig. Men sedan visade det sig att den inte alls passade. Jag fick anlita en sömmerska som både fick sy in och sy ut den. Det var på håret att den hann bli klar till bröllopet.

Nu ligger säljannonsen ute på Blocket.

– Det är synd om den bara ska hänga på vinden och bli maläten. Jag hoppas att någon annan kan få glädje av den. Några har hört av sig och är intresserade.

I sommar ska Katarinas 25-åriga dotter gifta sig, men hon har valt en annan klänning.

Mer läsning

Annons