Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra vågen inflyttning på Alderholmen

/
  • BRA UTSIKT. Lars-Göran Skytt har två balkonger i lägenheten på 100 kvadrat. Från den ena ser han Brynäs och Gavlegårdarnas höghusbygge
  • ENERGISNÅLA HUS. Skanskas nybyggda sjuvåningshus längs den konstgjorda kanalen utmärker sig med de olikfärgade balkongsidorna. Lars Bergmark och Tomas Moström från Skanska berättar att huset är byggt i större förproducerade enheter än vad som är standard, vilket ska ge extra täta badrum och energisnåla bostäder.
  • NY I STADSDELEN. Lars-Göran Skytt är en av de nyinflyttade i Skanskas punkthus på Alderholmen. Lägenheten kostade honom drygt 2 miljoner.
  • SATSADE PÅ NYTT. Ett företag har också fått plats i Skanskas nybyggda punkthus på Alderholmen. Osteopaterna Geertje Meijering och Björn Sundelin behandlar olika smärttillstånd och har bråda dagar att ställa i ordning till torsdag då Björns praktik öppnar i sina nya lokaler.

I helgen flyttade de första familjerna in i Skanskas nybyggda punkthus på Gävle Strand.

Sjuvåningshusen intill den konstgjorda kanalen är de första husen i etapp två som är klara.

Annons

Gävlebon Lars-Göran Skytt är en av de nyinflyttade. Han betalade 2 150 000 kronor för sin trea på 100 kvadratmeter. Till det kommer månadsavgiften på 4 979 kronor.

– Det blir nästan 12 000 kronor i månaden med lån och allt, men det är en prioritering man gör. Jag har bott i hyreslägenhet innan och har haft en dröm att köpa något nytt, och jag ville ha en lägenhet högt upp, säger Lars-Göran Skytt, och blickar ut över kanalen.

Lägenheten ligger på femte våningen och har två balkonger. Från den ena syns till exempel Staffans kyrka på Brynäs och Gavlegårdarnas höghusbygge "Fullriggaren". Den andra vetter mot hamninloppet.

De två sjuvåningshusen rymmer totalt 24 lägenheter, kvarterslokal och en företagslokal. Huset är byggt med ett nytt koncept som Skanska har börjat använda. Flera av delarna i huset har byggts ihop i fabrik istället för på plats och monterats i större enheter än vid tidigare husbyggen.

– När vi gör så behöver vi inte få in regn och fukt i huset, det är kvalitetsmässigt säkrare, säger Tomas Moström, på Skanska.

Vid årsskiftet ska den nybildade bostadsrättsföreningen ta över fastigheterna för en köpesumma på 73 miljoner kronor.

En fyrarummare står tom.

Etapp två på Gävle Strand omfattar 600 lägenheter.

Mer läsning

Annons