Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas gick över till City Gross för köttets skull

/

Andreas Eklind hade jobbat flera år inom Ica, senast som regionchef i Maxi-gruppen, när han bestämde sig för att gå över till City Gross.
– Det här är en av anledningarna till att jag bytte, säger han och pekar på skylten "Nystyckat kött".

Annons

Han ler nästan hela tiden när han visar oss runt i butiken medan medarbetarna fyller hyllorna med varor inför premiären.

Köttet styckas i butiken och det är bara svenskt, konstaterar Andreas Eklind och visar styckningsavdelningen där vi, om butiken hade varit öppen, hade fått lov att ha på oss skyddsrockar och hårnät. Kontrollen är rigorös, försäkrar han.

I butiken finns också manuell fiskdisk och bageri. De färska varorna är något som den nye aktören på Gävles matmarknad vill lyfta fram.

Det gör också Christer Johansson som på senare tid byggt om butiken och bland annat inrättat fiskdisk med manuell betjäning.

Att färskvarorna är något av en trend i handeln bekräftar Hans Johansson, chef för Willys nya butik i stadsdelen Hemsta.

– Bröd, kött, frukt och grönt ligger först i butiken medan torrvarorna finns på slutet, säger han.

City Gross konkurrenter tror inte på varianten att stycka allt kött i butiken.

– Vi gör både och. Konsumentpackat kött är en klar styrka. Det ökar spårbarheten, från gård till slutleverantör. Om det kommer ett larm är det lätt att följa spåret, säger Christer Johansson på Maxi Ica.

Köttet till Willys alla butiker levereras från en central styckningsanläggning. Det ger bredare sortiment, mer i köttdiskarna och längre hållbarhet, menar Hans Johansson.

Mer läsning

Annons