Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhållen för knivdådet i Andersberg

/

En 25-årig man från Stockholm sitter anhållen misstänkt för det brutala knivdådet i Andersberg på tisdagen.
Två tonåringar från Gävle och Hofors är försatta på fri fot men fortsatt misstänkta.

Annons

Det var vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen som polisen larmades till Andersberg efter att ha fått uppgifter om ett bråk i ett hus i bostadsområdet.

På plats hittades en 52-årig man knivhuggen i ryggen.

Han fördes till Gävle sjukhus där han har opererats. Enligt åklagare Ulf Back, som leder förundersökningen, är de uppgifter han fått att det inte är någon fara för 52-åringens liv.

– Han är kvar på sjukhuset men är kontaktbar, säger Ulf Back, som berättar att offret ska höras när möjlighet ges.

Tre personer greps inledningsvis. Samtliga är misstänkta för inblandning i brottet, men de båda tonårspojkarna har försatts på fri fot efter förhör.

25-åringen har anhållits för brottsmisstanken synnerligen grov misshandel. Han är hemmahörande i Stockholmsområdet och tidigare dömd för en stor mängd brott. Det rör sig främst om narkotikabrott och stölder, men inga våldsbrott. Den enda domen i Gävle tingsrätt är från 2010 och gäller olovlig körning, rattfylleri samt vårdslöshet i trafik på Brynäs.

De andra misstänkta är två tonåringar från Gävle och Hofors. Gävlebon är bosatt i just Andersberg.

Brottet utreddes inledningsvis som mordförsök, men enligt polisen har bilden av skadorna och uppsåtet förändrats sedan dess.

Polisen har genomfört dörrknackningar, hållit förhör och gjort vissa beslag på brottsplatsen. En teknisk undersökning har genomförts.

Åklagare Back betonar att utredningen är i ett tidigt skede och att det är mycket som måste redas ut. Han vill inte kommentera var och i vilket sammanhang dådet ägt rum.

Har ni någon uppfattning om motivet till att 52-åringen misshandlats?

– Det är något som vi håller på att utreda. Vi jobbar brett.

Mer läsning

Annons