Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Karin Ferm ska utveckla Gasklockorna och Forsbacka bruk

/

Anna-Karin Ferm blir verksamhetsutvecklare för Gasklockorna under ett år.
Den tidigare projektledaren för Kulturhuvudstadsåret kommer till en början dessutom att jobba med Forsbacka bruk och den planerade satsningen Interkultur.

Annons

Ursprungligen var tanken att flera personer skulle hålla i de olika områdena. Men den ekonomiska krisen har gjort läget osäkert.

– Just nu vet vi inte vilka pengar vi kommer att ha att röra oss med. I juni får vi närmare besked, säger Ninni Berggren-Magnusson, chef för kultur- och föreningsstöd.

Fram till dess är tanken att Anna-Karin Ferm ska koncentrera sig på Gasklockorna men även hålla planerna på att utveckla Forsbacka bruk flytande. Samma sak gäller Interkultur, den satsning som ska tillvarata idéer från ansökan om att bli kulturhuvudstad.

– Det blir ett riktigt tungt lass, säger Ninni Berggren-Magnusson.

Industrilokalerna i gasklockeområdet på Brynäs har genomgått en omfattande renovering och invigs 9–10 maj. Fem arenor ska fyllas med innehåll.

Hur detta ska se ut är ännu oklart. Ferm tillträder sin tjänst 1 maj. Och hon räknar med att kunna dra nytta av sina erfarenheter från arbetet med kulturhuvudstadsansökan.

– Det finns väldigt mycket att ta med, säger hon.

Mer läsning

Annons