Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en kvinna överfallen i går kväll

Nu utreder polisen ett tredje överfall på en kvinna i de södra stadsdelarna i Gävle. Vid 22.30-tiden på torsdagskvällen slogs en kvinna i 40-årsåldern ned nära Hemköp på Parkvägen ned av en mörkt klädd man.

Annons

Kvinnan fick föras till sjukhus efter händelsen och var mycket uppriven. Polisen ska därför hålla ett nytt förhör med henne för att få en tydligare bild av händelsen.

Kvinnan kom med sina hundar från rastgården bakom Hemköp vid Parkvägen. Hon beskriver våldsmannen som mörkt klädd och omkring 185 cm lång. Han kom emot henne och slog ner henne. Kvinnan tror inte att han stal någonting från henne.

Signalementet liknar det på den man som kvällen före försökte råna en 36-årig kvinna vid Vinddraget på Andersberg. Kvinnan hade försvarsspray med lila färg på sig som hon sprutade mot mannen. Rånaren kan också ha blivit biten av hennes hund.

En vecka tidigare blev en 19-årig kvinna utsatt för ett rånförsök på nästan samma plats i Andersberg. Rånaren försökte rycka hennes väska och slog till henne i ansiktet.

Alla tre kvinnorna anger ungefär samma längd männen, och att de var mörkt klädda. Men polisen är långt ifrån säkra på att det rör sig om samma gärningsman vid de tre överfallen.

– Nej, signalement är jättesvåra att bedöma. Jag skulle snarare säga att jag tror att det handlar om olika gärningsmän, säger förundersökningsledaren Kenneth Andersson.

Polisen har nu hållit nya förhör med de två först drabbade kvinnorna. Även kvinnan som attackerades vid Hemköp ska genomgå ett nytt förhör.

Mer läsning

Annons