Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett Norrlandståg försenat på grund av brand nära spåren

Igår blev ett Norrlandståg på väg till Gävle kraftigt försenat på grund av en brand. Samtidigt fortsätter de förseningar som härrör från en förstörd signalstation i Fränsta. Men banverket lovar bättring.

Annons

Norrlandståget på väg mot Gävle försenades med nära två timmar, sedan räddningstjänsten tvingades spärra av ett spår mellan Helgum och Långsele. Anledningen var en brand i ett hyreshus nära spåret, där det också fanns acelytentuber. Händelsen var en i en rad av förseningar som ägt rum de senaste veckorna.

Samtidigt fortsätter tågen till och från Norrlands inland att försenas av det ställverk som slogs ut av en brand i början av juli. På sträckan mellan Ånge och Sundsvall kan tågen bara köras på halv hastighet vilket leder till en försening på mellan tio och tjugo minuter för alla tåg som passerar den sträckan. Men Ingvar Larsson, chef för anläggningsdriften i området, tror att problemet kan lösas nästa vecka.

– Nu har vi monterat allt i den nya stationen och håller på att validera. Det innebär att vi kontrollerar så att signalsystemet fungerar som det ska igen, säger han.

– Nästa vecka borde det vara klart.

Mer läsning

Annons