Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu inget svar om Winnbranden

/
  • I dag är det byggstängsel framför byggnaden som skymmer några av butikerna vilket tvingar kunderna att gå runt avspärrningarna för att komma in.
  • Evelina Holmgren är butikschef på Cubus vars entré helt skyms sedan branden. Trots det har det gått bra menar hon.
  • På söndagskvällen den sista maj började det brinna i Winnhuset i Gävle.

Den 31 maj brann det i Winnhuset i Gävle och än så länge har inte polisen fått del av analysen från den tekniska undersökningen.
– Vi avvaktar teknikernas rapport men än så länge finns det inget nytt, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Annons

Sent på söndagskvällen den sista maj började det brinna i en kontorslokal längst upp i Winnhuset i centrala Gävle. Räddningstjänst från Gävle, Sandviken och Skutskär fick alla komma till platsen för att arbeta med släckningen och så småningom kunde polisens tekniker genomföra en omfattande undersökning av brandplatsen.

– Man försöker titta så mycket som möjligt för att se var orsaken till att det antänts finns men ibland är det bara hopsmält material och då kan man inte säga det, säger Mikael Hedström.

Polisens avspärrningar är i dag borta men det är fortfarande byggstängsel framför fastigheten, något som påverkar några av butikerna vars entréer blir skymda och det krävs en omväg runt stängslen för att ta sig in.

– Vi har ju ett fönster vi hänger kläder i som många kan gå förbi och se något rent spontant och tänka den där vill jag titta på. Nu är det ingen som kommer närmare vår entré så vår skyltning hjälper ingenting, säger Evelina Holmgren, butikschef på Cubus.

Trots att de fick hålla stängt i några dagar och fortfarande har stängsel som täcker butikens entré har det gått ganska bra sedan branden menar Evelina Holmgren.

– Konstigt nog har det gått hyfsat bra ändå, det blev inte en sån katastrof som vi trodde från början men det blir lite mer motarbetat, säger hon.

I nuläget kan inte polisen svara på vad som orsakat branden då de fortfarande väntar på den tekniska analysen. När den kommer är svårt att sia om enligt Mikael Hedström.

– Tiden kan vara beroende på vad man hittat och ska gå igenom. Det kan behöva kopplas in specialister och då kan det ta betydligt längre tid men man försöker påskynda det så gott det går, säger han.

Mer läsning

Annons