Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvarig för nazimusik

Henrik Fjäll, som står åtalad för hets mot folkgrupp, har nu medgivit att han var ansvarig utgivare för det nazistiska skivbolaget Sniper Records som har sitt säte i Gävle.

Annons

Arbetarbladet har flera gånger rapporterat om det nazistiska skivbolaget Sniper Records.

2007 dömdes en då 25-årig Gävleman till fängelse för hets mot folkgrupp för att han sålt tröjor med hakkors från hemsidan.

Förra året väckte Justitiekanslern åtal om hets mot folkgrupp mot Henrik Fjäll som stod som ansvarig utgivare för Sniper Records. Denna gång gäller det också innehåll från hemsidan, närmare bestämt fyra låtar med grovt rasistiska och nazistiska texter.

Utöver låttexterna är även symboler i form av hakkors på ett albumomslag och tygmärken med antisemitiska budskap bakgrund till åtalet.

Tingsrätten skulle under torsdagen komma fram till om Henrik Fjäll var ansvarig utgivare för Sniper Records, eller om han bara drev sajten, under tiden för det aktuella rättsfallet.

Förhandlingen ställs dock in – detta sedan Henrik Fjäll medgivit sig ha varit ansvarig utgivare.

– Jag har precis fått nya uppgifter, han medgav sig så sent som i går som ansvarig, säger kammaråklagare Fredrik Ingblad till Arbetarbladet under onsdagen.

– En rättegång där vi kan bedöma om han gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp eller inte blir av senare i vår, fortsätter Fredrik Ingblad.

Något spikat datum för rättegången finns inte än, förslaget är antingen april eller maj.

Mer läsning

Annons