Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen kunde Ellenor avslöja hemligheten

/
  • Presenter och resa. Ellenor Pierre belönades med Robinson-statyetten och 500 000 kronor i prispengar. Barnen ska få varsin önskepresent. Själv ska hon köpa en dyr Chanelväska och så bär det av på en resa med familjen.

Gävlekvinnan som aldrig luffade som ung fick sitt äventyr.
38 svettiga dygn på en tropisk ö slutade i triumf.
Robinsonvinnaren Ellenor Pierre är tillbaka i sin klädaffär.

Annons

Fast det är högst tillfälligt som Ellenor Pierre besöker sin klädaffär i Valbo. Hon ska tillbaka till Stockholm och medverka i flera radioprogram. I klädaffären chattade hon också med tittare för Expressens räkning.

– De frågade om det här påverkar mig i framtiden, vad jag tycker om Jarmo, om jag är en värdig vinnare och vem jag gillade minst i Robinson, säger Ellenor Pierre, 35 år.

Hon är nu bortkopplad från den tystnadsplikt hon haft sedan inspelningen av programmen. Stolt kan hon vifta med statyetten och utbrista, ”9 000 sökte, 18 togs ut och en vann”.

In i det sista var hon som ”muren” mot sina tre döttrar. Hon säger att äldsta dottern Beata blev ansatt av kompisar om hur det gick.

– ”Om jag visste att mamma vann skulle jag väl berätta det”, sade hon.

För att inte döttrarna skulle tappa sugen när det såg som mörkast ut under avsnitten avslöjade dock Ellenor att hon skulle vinna en deltävling.

– Jag gifte mig som 21-åring och fick barn som 22-, 24- och 26-åring och har alltid haft ansvar. Jag upplevde aldrig livet som backpackers och jag tänkte att det måste finnas något mer än att åka till jobbet och hämta barn. När jag kom hem och berättade om det här ställde alla upp. Det hade de inte gjort om jag sagt att jag skulle resa till Australien, säger Ellenor, som dock kom till insikt om att det var familjen hon längtade efter i ”träsket”.

– Jag längtade otroligt mycket efter ost. Palmhjärta kommer jag inte att äta igen. Jag trodde inte att det kunde vara så gott med kokosmjölk, men efter en tid fick vi inte hugga ned fler palmer.

– Inte så pjåskig, men jag har bacillskräck när det gäller alla utom mina barn. Fast den har nog blivit bättre. Jag åt en bit kokos som Jarmo hade haft i munnen och min spindelfobi är borta.

– Ingenting men en del kommentarer tas bort så det verkar mer spännande än det var. Jag trodde också att min karaktär skulle framställas som en blondin som sprang runt på stranden. Men jag framställdes som en doldis...

Tel. 0293-126 67

conny.svensson@arbetarbladet.se

Mer läsning

Annons