Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen beviljade praktikplats hos Harrys – trots fackets nej efter uppsägning

/
  • Ombudsmannen Anette Olsson och assistenten Jessica Larsson på Hotell- och restaurangfacket i Gävle tycker att Arbetsförmedlingen allt oftare struntar i vad facket tycker.
  • Facket avstyrker drygt hälften av placeringarna av praktikanter och subventionerade anställningar, berättar Anette Olsson, ombudsman, och Jessica Larsson, assistent, på Hotell- och restaurangfacket i Gävle.
  • Arbetsförmedlaren beviljade praktikplats på krogen Harrys trots att facket sa nej och företaget nyligen sagt upp personal.

Facket anklagar Arbetsförmedlingen för att placera praktikanter på arbetsplatser som nyligen sagt upp personal och som saknar kollektivavtal.
– Det leder till att vanliga anställningar trängs undan, säger Anette Olsson, ombudsman i Hotell- och restaurangfacket i Gävle.
Ett färskt exempel gäller krogen Harrys på Drottninggatan i Gävle.

Annons

LÄS OCKSÅ: Krögaren försvarar praktik på krogen: "Allt gick i rätt ordning"

I februari sade krogen upp personal på grund av arbetsbrist. I förhandlingen med facket hävdade krögaren att företaget gick så dåligt att man tvingades dra ner.

En vecka senare fick facket mejl från Arbetsförmedlingen angående samråd inför praktik. Det handlade om att placera en praktikant på Harrys.

Arbetsförmedlingen är skyldig att samråda med facket innan man placerar ut praktikanter eller beviljar olika former av subventionerade anställningar.

– De svarar ofta med att tacka för vårt yttrande men placerar ändå fast vi säger nej, säger Jessica Larsson.

Assistenten Jessica Larsson brukar handlägga fackets yttranden. I fjol yttrade sig Hotell- och restaurangfacket i cirka 2 500 ärenden där Arbetsförmedlingen ville placera praktikanter eller bevilja subventionerade anställningar inom avdelningens område som omfattar Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland.

I 57 procent av fallen sa facket nej, berättar Jessica Larsson.

När det gäller Harrys i Gävle så menade arbetsförmedlaren att det "enbart rör sig om städ/disk och inte inom den yrkesgrupp som arbetsgivaren har sagt upp personal". Arbetsförmedlaren menade också att praktiken skulle ge språkträning och vara "en stor möjlighet för integration".

Anette Olsson gav sig inte utan hotade med att gå vidare med ärendet om arbetsförmedlaren inte ändrade planerna. Det visade sig då att praktikanten redan fått börja på Harrys.

Till sist ändrades beslutet och praktikanten fick sluta.

– Vi ser oerhört allvarligt på det här, säger Anette Olsson och konstaterar att arbetsförmedlarens agerande går på tvärs mot en överenskommelse mellan LO och Arbetsförmedlingen, där det fastslås att "om arbetsgivaren har sagt upp personal inom närmaste nio månader kan inte anvisning ske".

För det mesta när facket säger nej till placering handlar det om att arbetsplatsen saknar kollektivavtal.

Visserligen följer Arbetsförmedlingen sina egna regler om det är fråga om "kollektivavtalsenliga" villkor. Enligt reglerna behövs alltså inget undertecknat avtal. Men Anette Olsson pekar på att avtalet med facket inte bara handlar om lönenivåer utan också om semester, OB-tillägg, ledigheter vid röda dagar med mera.

– Därför rekommenderar vi inte placeringar på arbetsplatser utan avtal, säger hon.

Anette Olsson och Jessica Larsson hävdar att praktikanterna ofta utnyttjas, att de inte får handledning och ofta får "slitgöra".

– När praktiken är slut får de sluta. Det leder oftast inte till jobb, menar Anette Olsson.

Hon pekar också på fall där anställningen upphör när Arbetsförmedlingen slutar betala ut bidrag.

– Jag har till och med sett anställningsbevis där det står att personen har anställningen så länge som det finns stöd från Arbetsförmedlingen, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Chefen för Arbetsförmedlingen: Inget krav att praktikplatser ska ha kollektivavtal

Mer läsning

Annons