Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen och Gävle kommun tar gemensamma tag mot ungdomsarbetslösheten

/

Arbetsförmedlingen och Gävle kommun har gjort en överenskommelse om att samla sina krafter mot ungdomsarbetslösheten.
– Mycket av vårt gemensamma arbete sker i parallella spår. Nu lyfter vi samarbetet till en ny nivå vilket är nödvändigt för att lösa våra gemensamma utmaningar, säger Charlotte Humling, chef för Arbetsförmedlingen i Gävle.

Annons

Cirka 1 000 unga mellan 16 och 24 år i Gävle kommun saknar jobb i dag. Målet är att de ska ha minskat till 600 om tre år.

Arbetsförmedlingen och kommunen ska samla resurserna för att bli effektivare. På det sättet hoppas man att lättare kunna fixa individuella lösningar.

Syftet är att ungdomsarbetslösheten i Gävle, som är bland de högsta i landet, ska minska både på kort och lång sikt. Det ska inte handla om punktinsatser, menar Charlotte Humling och Tove Elvelid, chef för kommunens näringslivs- och arbetsmarknadsförvaltning.

De har satt upp konkreta mål för varje år fram till 2018. I fjol var ungdomsarbetslösheten i Gävle 21,4 procent. Inom tre år ska den ha sjunkit till 16,4 procent.

En del handlar om att nå de ungdomar som vare sig jobbar eller studerar. Det rör sig om cirka 300 ungdomar i åldrarna 16–20 år.

– Vi ska ta kontakt med var och en och kartlägga vad de gör och vad de har för planer. Med olika insatser ska vi stötta dem så att de går tillbaka till studier i första hand, säger Tove Elvelid och konstaterar att ny lagstiftning ställer hårdare krav på kommunen att ta sig an den här gruppen ungdomar.

Målet är att åtminstone 200 av dem ska gå vidare till någon aktivitet, antingen studier eller arbete.

För äldre ungdomar handlar det om två insatser i första hand: Utbildningskontrakt och traineejobb.

Målet är att i år ordna 100 utbildningskontrakt och 50 traineejobb.

För dagen har åtta ungdomar traineejobb på någon arbetsplats i Gävle. Charlotte Humling menar att det inte var möjligt att ordna traineejobb förrän i slutet av december.

Det är ganska komplicerat, konstaterar Anna-Karina Hainsworth, sektionschef på Arbetsförmedlingen. Det gäller dels att få arbetsgivare att nappa, dels att utforma lämplig utbildningsinsats och dels att det ska passa för den unga arbetslösa.

– Jag tror det finns efterfrågan från arbetsgivare. I dag matchar ungdomarna ofta inte den kompetens som arbetsgivarna behöver, säger Charlotte Humling.

Traineejobben ska inriktas på områden där det finns brist på kompetent arbetskraft, till exempel undersköterskor.

Med hjälp av utbildningskontrakten, som vänder sig till ungdomar som är 20–24 år, ska fler skaffa sig gymnasiekompetens. Meningen är också att det ska leda till att en större andel ungdomar går vidare till högre studier.

Arbetet med överenskommelsen mellan Arbetsförmedlingen och kommunen ska ledas av en styrgrupp där också Försäkringskassan och arbetsgivare finns med.

Statsbidrag på 4,4 miljoner kronor har sökts för extra insatser som hör till överenskommelsen.

– Men jag är inte orolig för att pengar skulle ta slut, säger Charlotte Humling och konstaterar att det också finns andra pengar som kan utnyttjas.

På Arbetsförmedlingen förstärks personalstyrkan med drygt en handfull personer som jobbar med ungdomar och hos kommunen utökas styrkan med ungefär lika många som ska sköta aktiviteterna för ungdomar som står utanför studier och jobb.

Läs också: Utbildningskontrakt ska stärka ungdomar på arbetsmarknaden.

Läs också: Arbetsförmedlingen spår ökad arbetslöshet i Gävleborg under 2016.

Läs också: Arbetslösheten minskar i hela landet – men fortsätter öka i Gävleborg.

Ladda ner Arbetarbladets nya app till Iphone eller Android för lokala nyheter direkt i din smarta telefon.

Mer läsning

Annons