Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsgivarna rustar inför en eventuell epidemi

Hur ser beredskapen hos arbetsgivarna ut inför den hotande influensaepidemin?

Annons

Gävle kommun, som har 9000 anställda, har jobbat med pandemifrågor, i flera år.

– Vi jobbar med ett scenarium, där 15 procent av personalen är sjuk under en 6-veckorsperiond med en topp på två veckor, där 50 procent är borta, berättar Arne Andersson, kommunens säkerhetschef.

Arbetet, som sker i samarbete med förvaltningar och bolag, innebär att man kartlägger vilka samhällsviktiga verksamheter, som måste prioriteras i ett krisläge. Det handlar om vattenförsörjning, avlopp, eldistribution och äldreomsorg.

– Det är svåra frågor att jobba med, men intressanta, säger Arne Andersson, som påpekar att själva vaccineringsbiten är landstingets och Kommunhälsans ansvar.

– Jag ska vara ärlig och säga att jag inte tänkt så mycket på frågan, förrän jag tittade på text-tv idag och såg att läget för en drabbad blivit sämre.

– Vi får se till att alla anställda blir vaccinerade, för det är viktigt att tidningarna fungerar i ett krisläge. Det är vår roll i samhället.

Om det blir gratis vaccin kan Jan Cahling inte svara på.

– I vanliga fall brukar Företagshälsan ta initiativ till vaccineringar, men jag inser nu att efter semestrarna måste vi nog också titta över beredskapsplanerna för hur driften ska garanteras om bemanningen blir besvärande låg.

– Vi jobbar med ett riskprogram för olika typer av krislägen och det är tillämpligt också när det gäller pandemier, förklarar Mikael Westerberg i Korsnäs företagsledning.

Företaget, som har 1000 anställda i Gävle och 600 i Frövi, brukar inte ha några särskilda vaccinationsprogram under influensatider.

– Men nu har vi börjat diskutera frågan om eventuell vaccinering mot svininfluensan. När det gäller pandemier följer vi Smittskyddsinstitutets rekommendationer och har kontakt med dem för att få veta läget.

Om företaget ska erbjuda vaccinering eller inte är, enligt Mikael Westerberg, en öppen fråga tills landstinget i Gävleborg har fått en bild av läget och tidsplanen för sina vaccinationer.

– Vad gäller personalberedskap är vi mer förberedda än de flesta organisationer, eftersom vi redan har personal, som jobbar skift och kan ta extraskift om det skulle behövas. Problem kan det däremot bli på tjänstemannasidan.

Mer läsning

Annons