Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslösa och arbetsgivare möts på mässa

I Norduppland finns företag som har brist på arbetskraft. I Gävleborg finns många arbetslösa. Nu ska de matchas ihop på en rekryteringsmässa i Läkerol Arena.

Annons

Arbetsförmedlingen har regelbundet arrangerat rekryteringsträffar i Gävle där arbetssökande och arbetsgivare får en chans att mötas.

– Resultatet har varit väldigt bra. Det är det personliga mötet som är viktigt och vi har sett att det lett till många rekryteringar, säger Eva Holmberg Tedert, verksamhetssamordnare på arbetsförmedlingen i Gävle.

Där har man sedan Upptåget kom märkt att det finns ett större intresse från Gävlebor att även söka sig söderut för att få jobb. Samtidigt vet man att det finns många arbetsgivare i Norduppland som är på jakt efter arbetskraft.

I början av oktober arrangerar därför arbetsförmedlingen för första gången en stor gemensam rekryteringsmässa i Läkerol Arena tillsammans med kommunerna i Norduppland – det vill säga Älvkarleby, Tierp och Östhammar.

– Initiativet kommer från arbetsgivarna som har arbetskraftsbrist och ville utöka sökområdet för att få tag i folk.

– Det är allt från enklare jobb till mer avancerat arbete som kräver speciella kunskaper, säger Marianne Jones, rekryterare på Arbetsförmedling- en.

Mer läsning

Annons