Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets lärarpris till franskt utbyte

/
  • Kristina Holm och Anna-Karin Sandström tar emot sitt pris på Lärarförbundets årsmöte.

Med sitt engagemang såg Anna-Karin och Kristina till att deras högstadieelever fick byta erfarenheter med en grupp franska ungdomar. För den insatsen får de pris.

Annons

Årets Lärarpris går till Anna-Karin Sandström och Kristina Holm, båda lärare på Stenebergsskolan. De får priset för sitt arbete med projektet "Experience", där eleverna har fått jämföra sina olika bakgrunder och diskuterat värdegrundsfrågor ur olika perspektiv. Idén var att eleverna skulle få kontakt med människor i andra länder. I sina franskagrupper har eleverna genomfört olika projekt, och lärarna har tagit kontakt med en grupp i Frankrike som varit på besök i Sverige. I vår är det Stenebergselevernas tur att åka till Frankrike.

– Jag tycker det har varit viktigt så att eleverna får erfarenhet och ser utanför Sverige, att det finns möjligheter att arbeta och plugga utomlands och så vidare, säger Kristina.

Juryns motivering löd bland annat "genom lärarnas stora engagemang och arbete har eleverna vidgat sina vyer inom ramen för det europeiska samarbetet".

– Man blir ju glad att man blir uppmärksammad, man arbetar och håller på, man lägger ner tid, diskuterar. Då är det roligt att bli uppmärksammad och att arbetet man lägger ner syns, säger Kristina.

Priset delades ut på Lärarförbundets lokalavdelning i Gävles årsmöte och innehöll en prissumma på 5000 kronor.

Mer läsning

Annons