Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets mest betydelselösa match – då betalade GIF-supportern taxi från Stockholm

/
  • Det blev en saftig nota för att se Gefles säsongsavslutning för Johannes Eriksson.
  • Johannes Eriksson vevar en flagga under GIF:s bortapremiär mot Falkenberg.

Många valde bort Gefle IF:s sista match för i år som var i det närmaste helt betydelselös.
Publiksiffran 2 536 var säsongens sämsta på Gavlevallen – men GIF-supportern Johannes Eriksson tänkte inte vara en av dem som stannade hemma.
När han försov sig och missade tåget ringde han efter en taxi. Och hemresan blev inte den enklaste heller...

Annons

LÄS OCKSÅ: Stisse Åberg: Bra, GIF – men nu vill jag se den stora förvandlingen

Johannes Eriksson är utflyttad från Gävle och bor i Stockholm. Han bestämde ett pris på förhand med taxichauffören och notan för den nästan 20 mil långa resan landade på 2 920 kronor. Som jämförelse kostar ett säsongskort på bästa plats på Gavlevallen 3 000 för en vuxen.

– Jag sov genom alla tre larm jag hade ställt in. Första tanken var ju att kolla om det fanns något tåg jag kunde hinna med. När jag insåg att det var försent fanns det ingen tvekan om att ringa en taxi och slänga sig in i duschen, berättar Johannes Eriksson.

LÄS OCKSÅ: GIF-truppen: "Vi letar en målvakt, en mittback – och en ytterback"

– Taxichauffören blev förvånad. Han hade hört om en AIK-supporter som gjort likadant nyligen men tyckte det var lite roligt med en GIF-supporter, fortsätter Johannes.

GIF vann matchen med 2-1. Talangen Tshutshu Thsakasua fick göra sitt första mål i Allsvenskan och Gefle släppte in ett mål som kan vara det snyggaste i år.

Var matchen värd pengarna?

– Absolut, GIF vann så det blev en skön avslutning. Det är alltid värt det. Men visst drar man sig lite för att kolla kontot i dag.

Hemresan blev inte heller den enklaste för Johannes. Traditionsenligt avslutades säsongen med en festkväll tillsammans med Gefles allra trognaste supporterkärna. Det blev 04-tåget mot Stockholm efter en natts festande.

– Jag somnade på tåget och vaknade i Hallsberg. Så där fick man slå ihjäl några timmar, mobilen var helt död dessutom, skrattar Johannes.

Efter ett dygn utöver det vanliga var han tillbaka i Stockholm vid 13-tiden på söndagen.

LÄS OCKSÅ: Japp! Han stannar i Gefle IF

Mer läsning

Annons