Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ARN svartlistar bilföretag i Gävle

Malte Månson Bil i Gävle har blivit svartlistade av Allmänna reklamationsnämnden.
Företaget har struntat i att fixa rostangrepp på en bil som Anders Jonsson köpte 2002. Men de nya ägarna Wickmans Bil har tagit tag i problemen.

Annons

– Kunden har helt enkelt ramlat mellan stolarna när företaget bytte ägare. När vi tog över kontaktade vi honom omgående, säger Per-Håkan Ruuth, platschef, Malte Månson Bil i Gävle.

2002 köpte Anders Jonsson en Chrysler PT Cruiser av bilföretaget. Två år senare upptäcktes rostangrepp runt alla fyra dörrhandtagen.

Rosten hade även spritt sig under lacken. Anledningen var trasiga gummipackningar runt handtagen som släppte in fukt. Gävle Bilskadecenter konstaterade att det var ett fabriksfel som skulle åtgärdas av Malte Månson Bil.

Men bilföretaget gjorde ingenting.

– Det här är en jätteprocess som har pågått länge. Malte Månsons Bil har hela tiden förhalat ärendet, säger Anders Jonsson.

Även Allmänna reklamationsnämnden, ARN, konstaterade att företaget var skyldiga att åtgärda felen.

Eftersom Malte Månson Bil struntade i detta har bolaget blivit svartlistade som en varning till andra kunder.

ARN:s beslut är inte tvingande, men de flesta företagen följer nämndens domar.

1 april i år tog Wickmans bil över bilförsäljningen på Utmarksvägen i Gävle.

– Vi kontaktade då kunden och erbjöd oss att fixa rosten samt att han fick en hyrbil under tiden reparationerna pågår. Med största sannolikhet får han tillbaka sin egen bil i början på nästa vecka, säger Per-Håkan Ruuth.

Även Anders Jonsson är nöjd med responsen han fått från de nya ägarna.

– Wickmans Bil har tagit tag i det och gjort vad de har kunnat. Jag är helnöjd med deras agerande och hoppas bara nu inte att det blir något strul med att jag ska betala reparationerna, säger Anders Jonsson.

Mer läsning

Annons