Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangör hoppar av Sommarkväll i Gävle – kommunen vill göra något nytt

/

Blir det ingen mer Sommarkväll i Gävle?
De senaste tre årens arrangör har hoppat av och nu söker Gävle kommun efter en ny annorlunda lösning.

Annons

Ladda ner Arbetarbladets nya app till Iphone eller Android för lokala nyheter direkt i din smarta telefon.

Sommarkväll i Gävle är ett populärt evenemang som brukar locka mycket publik i alla åldrar, i snitt 10 000 personer per kväll, både Gävlebor och besökare utifrån.

De senaste tre åren har Sergio Magazine & Event varit arrangerat Sommarkväll men nu väljer man att inte förlänga avtalet.

– Det här har varit ett otroligt roligt och utvecklande uppdrag att jobba med. Men för att kunna förlänga avtalet hade vi behövt fler engagerade aktörer med viljan att utveckla konceptet, säger projektledaren Linnéa Manzanares på Sergio Magazine & Event.

– Avtalet i upphandlingen om arrangörskap har krävt fyra onsdagar i juli med en nationellt känd artist per kväll vilket är ett mycket kostsamt upplägg, fortsätter hon.

Läs också: Sommarkväll med Svensktoppen

Nu letar Gävle kommun nya alternativ

– Vi tittar på andra events som finns runtom i Sverige för att se om det är något som vi kan locka hit. Det finns en hel del spännande och intressant som snurrar runt just nu, säger Jocke Lundberg, evenemangsansvarig Gävle kommun.

– Vi vill fortsätta lyfta Gävle city med aktiviteter och intressanta artister och vi vill fortfarande locka alla åldrar. Sommarkväll har varit väldigt populärt bland barnfamiljer och vi vill förstås att de fortsätter komma. Det kommer inte att bli som förut, jag ser det här som en möjlighet att göra något nytt, säger Petra Ederborg på Gävle centrumsamverkan.

Läs också: De ska ordna Gävles stadsfest i sommar

Mer läsning

Annons