Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för pistolhot mot lärare

/

Nu åtalas den 20-årige man som riktade en luftpistol mot sin lärares huvud efter att han fick underkänt.

Annons

När 20-åringen fick ett "F" av läraren såg han rött. Han drog upp en laddad luftpistol, som liknade ett riktigt skjutvapen, som han riktade mot lärarens huvud.

Hotet ägde rum på Borgarskolan i början av oktober och har nu lett till att 20-åringen åtalats för olaga hot.

I förundersökningen finns ett ögonvittne till pistolhotet och två andra vittnen som åtminstone såg pistolen och uppfattade den som ett riktigt vapen. Det har även gjorts en undersökning av luftpistolen.

Arbetarbladet har skrivit en rad artiklar om dådet, som väckte stor uppmärksamhet och har kallats "förfärligt" av Lärarförbundet.

I förhör berättar 20-åringen att han hade med sig luftpistolen för att han skulle ut och tävla, i olika skyttelag, i Valbo efter skoldagen. Något som kallas "soft airgun war" på Youtube, enligt 20-åringen.

Han berättar att han satt i klassrummet och bestämde sig för att "skoja" med sin lärare. Han beskriver hur han med ett leende i ansiktet frågade: "Vad har jag för betyg?"

Läraren hade då sagt något i stil med: "Som det ser ut nu så måste du kämpa lite", enligt 20-åringen, som då ska ha dragit upp pistolen och sagt:

"Nu då?"

20-åringen berättar hur han sedan plockade fram magasinet från kolven och visade läraren att kulorna var oäkta.

Han beskriver allt som ett "dumt skämt" och menar att syftet inte alls var att skrämmas.

Mer läsning

Annons