Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för hockeybråk i Valbo

En gästande hockeysupporter från Västerås kom inte in i puben i Toyotahallen i Valbo eftersom det krävs medlemskap. Han svarade med att skalla dörrvakten över munnen. I går åtalades Västeråsbon för misshandel.

Annons

Det var periodpaus i Valbos hemmamatch 24 januari. För tillträde till puben krävs att man har löst medlemskap. I dörren hade Valbo hockey placerat en man som kontrollerade att de som gick in var medlemmar. Några gäster från Västerås avvisades.

En av dem ville ändå komma in eftersom han fått besöka puben vid ett besök i Valbo förra säsongen. När kontrollanten stod på sig tog han tag i hans överarmar och skallade honom över munnen.

Västeråsbon nekar till misshandel. Hans förklaring är att han fick en hård knuff i ryggen och inte kunde undgå att krocka med dörrvakten. Men det finns ett vittnen som såg händelsen som är säker på att det var en avsiktlig skalle som Västeråsbon delade ut.

Västeråsbon är tidigare dömd till fängelse för misshandel. Den här gången klarar han sig med skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst.

Mer läsning

Annons