Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för knivhugg mot sin pappa

Det började, efter en sen krogkväll, med ett bråk om påstådda sexuella övergrepp som skulle ha skett när hon var liten. Sedan tog hon en kökskniv och högg sin pappa.

Annons

21-åringen åtalas nu för dråpförsök eller grov misshandel.

I förhör har kvinnan berättat om hur hon åkte hem till sin pappa i Gävle för att sova. Hon har medgett att hon var kraftigt berusad.

Hon går ut för att röka på balkongen, och då vill han ha en cigarett. I efterhand har hon berätta att det gjorde henne arg. Sedan börjar hon fråga, kräver att få veta vad som egentligen hände när hon var liten. Av förundersökningen framgår att pappan har anmälts för sexuella övergrepp för något som ska ha skett då hon var 3-4 år. Men polisutredningen lades ned i brist på bevis.

Hon uppfattar det som att han skäms, blir arg och på väg ut i köket får hon tag på en kniv.

"Det var bara rent slumpmässigt att jag såg de och tänkte att nu tar jag kniven och bara för att skada han, ingenting annat eller, bara för att skada han. Och, ja och så blev det som det blev.", har hon sagt i polisförhör.

I övrigt minns 21-åringen inte så mycket. Men hon säger att hon ångrar det.

Pappan beskriver att han blir utsatt för ett besinningslöst våld, men att han till slut lyckas hålla fast henne, för att sedan fly ut ur lägenheten och få en granne att larma polis.

Bilderna i förundersökningen visar blodspår i trapphuset och i lägenheten. Av de rättsmedicinska intygen framgår att pappan blev knivstucken i vänsterarm och fick skrapsår och hudavskrapningar på bland annat på huvudet och armarna.

Hon häktades i slutet av maj och har suttit frihetsberövad sedan dess.

Pappan beskriver att hans dotter har hett temperament som blir värre när hon dricker. Hon har tidigare bott på annan ort, hos mamman, men har själv sagt att de inte kommer överens och att hon inte bor där längre.

21-åringen åtalas också för ringa narkotikabrott och våld mot tjänsteman, för att i en annan stad ah bitit en polis i armen.

Mer läsning

Annons