Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för mordförsök i Gävle

En man i 20-årsåldern åtalas för mordförsök efter att i maj ha knivhuggit en man i centrala Gävle. Mannen ska också vid flera tillfällen hotat att döda personal på häktet.

Annons

Det var i början av maj som mannen till synes helt oprovocerat gick till attack och knivhögg en annan man mitt i centrala Gävle.

I förhör har den attackerade mannen uppgett hur han efter att ha sagt hej då till sin flickvän gått vidare mot stan i Gävle. Utanför Arbetsförmedlingen kände han hur någon högg honom i vänster sida av bröstet. Han vände sig om och såg då en man som fortsatte utdela flera knivhugg mot bland annat halsen och ansiktet.

Den attackerade mannen lyckades sedan springa från platsen och fördes till sjukhus där det bland annat konstaterades blödningar i mannens mjälte.

En man i 20-årsåldern greps misstänkt för attacken och åtalas nu för försök till mord. Enligt honom själv har han absolut inte knivhuggit någon och han förnekar brott. I samband med attacken ska den misstänkte mannen också ha hotat ett vittne som ringde till polisen och därför åtalas han även för övergrepp i rättssak.

Brottsmisstankarna mot mannen slutar inte där då han också är åtalad för försök till grov misshandel då han i slutet av april ska ha slagit en man med en trädgren samt kastat sten mot honom. Väl placerad i häktet har mannen sedan hotat att döda flera ur personalen och därför åtalas han också för fem punkter av hot mot tjänsteman.

Mer läsning

Annons