Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återfallsförbrytare döms till fängelse

Den 40-åriga Gävlebon har ett flertal avtjänade domar bakom sig. Senast november förra året frigavs han villkorligt. Nu har mannen dömts till fyra månaders fängelse för stöld, försök till bilstöld, häleri och narkotikabrott.

Annons

I slutet av februari i år bröt sig mannen in i en sommarstuga i Skutskär genom att krossa ett fönster bredvid ytterdörren.

Mannen skar sig på glaset och lämnade därmed fullt av DNA-spår i stugan. I stugan påträffades även en använd spruta som kunde härröras till mannen.

I slutet av juni i år befann sig mannen en tidig morgon i Stenebergsparken.

Där erbjöds han att köpa en väska av en bekant, en väska som bland annat innehöll öl. en platt-tv, en digitalbox och cigaretter. 40-åringen köpte väskan för 500 kronor.

Därefter hittade han en Saab som stod parkerad utanför ett äldreboende.

Mannen satte sig i bilen med sina nyinköpta varor och när polisen en stund senare knackade på bilrutan såg de mannen sittandes i framsätet mixtrandes med en tång vid tändningslåset.

Mannen själv menar att han är i behov av behandling för sitt missbruk.

Tingsrätten skriver i sin dom att så länge en kontraktvårdsutredning saknas finns det ingen annan påföljd för de ovan beskrivna brotten än fängelse.

Tingsrätten bedömer dock att 40-åringens kriminalitet har ett samband med hans missbruk och att det står klart att han är i behov av behandling.

Detta är enligt rätten av särskild vikt nu när mannen och hans flickvän ska bli föräldrar.

Mer läsning

Annons