Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att mörda en mobil

/

Det är morgon på Hantverkargatan. Efter vad som i det närmaste bör betraktas som ett perverst antal snoozningar har jag äntligen (halleluja!) manövrerat mitt morgon-jag in i duschen.

Annons

Det är inte skitkul att tvätta håret och fixa och greja och häva i produkter och blåsa och platta när man helst vill ligga som en strandad säl i sängen, men hey, a girl’s got to do what a girl’s got to do for her hairdo.

Hur som helst så står jag som bäst där och masserar in mitt giftigt lila silverschampo (man behöver sådant om man är blonderad) i godan ro när jag brutalt rycks ur min dvala av att det låter inifrån rummet i min lägenhet.

Med ”låter” menar jag verkligen LÅTER! Hel-ve-te! Jag har missat att stänga av väckningsalarmet på mobilen ordentligt! Följaktligen, jag skulle nu vilja skriva ”kastar jag mig heroiskt iväg”, men

en sannare redogörelse vore att jag liksom mer tja,

galopperar, plaskande som en halt flodhäst, ur duschen, fortfarande med händerna halvt begravda i det lila fluffet på huvudet, ut genom badrumsdörren och girar runt hörnet samtidigt som jag trasslar ur händerna ur håret.

Så är jag framme vid mobilen som ligger på soffbordet och nu skriker gällare än en gris i födslovåndor. Det uppstår ett ögonblicks panik när jag inser att bara en idiot skulle slafsa tag i en splitterny mobil när det skvalpar vatten av henne (låt oss dra oss till minnes den gången jag råkade putta ner en annan av mina mobiler i badkaret jag just låg i, eller den gången jag dränkte ett modem i Pepsi). Förlossningsgrisen hinner med andra ord tryggt klämma ur sig ännu några skärande crescendon innan jag får tyst på den. Efter det stapplar jag lättat tillbaka in i duschen och tackar min lyckliga stjärna för lugn och ro.

En liten stund senare när jag står och sminkar mig, lätt stressad som alltid om mornarna, lyckas jag tappa mitt puder i golvet. Det exploderar över hela badrumsgolvet. Morgonen är äntligen komplett.

För att följa mina fortsatta äventyr, kika in på:

http://blogg.arbetarbladet.se/praktikantbloggen

Mer läsning

Annons