Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttaårig flicka larmade polisen när mamman misshandlades

En åttaårig flicka larmade polisen när hennes mamma blev misshandlad av en 54-årig manlig bekant. Nu har mannen dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst tack vare flickans rådiga ingripande.

Annons

Händelsen utspelade sig i mars i år. Den 54-årige mannen kom hem till kvinnans lägenhet i Gävle. De båda hade, eller hade tidigare haft ett förhållande och 54-åringen var av någon anledning arg och svartsjuk.

Morgonen efter gav sig mannen på kvinnan sedan han lånat hennes mobiltelefon och läst sms som han trodde kom från en annan man. 54-åringen slog bland annat kvinnan med nio knytnävsslag mot bröstet och tryckte upp henne mot en dörr. Därefter sparkade han henne på benen.

Kvinnans åttaåriga dotter blev vittne till misshandeln och ringde på egen hand till polisen under tiden som hennes mamma blev slagen. När mannen förstod att flickan ringt polisen hotade han med att slå ihjäl både henne och mamman.

Gävle tingsrätt har nu dömt 54-åringen till skyddstillsyn och samhällstjänst för misshandel, olaga hot, övergrepp i rättssak och ett tidigare fall av olovlig körning. Han ska även betala sammanlagt 42 000 kronor i skadestånd till kvinnan och den åttaåriga flickan.

Mer läsning

Annons