Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attentatet öppnade för cateringkrögarna

/
  • RUSTAR. ”Nu får vi tre gånger så stort”, säger Anders Levander och Jonas Jäderberg, kockarna som ser stora möjligheter i lokalerna som Svarte Jägaren lämnade efter sig i centrala Gävle.

Brandattentatet mot Svarte Jägaren öppnade för kockarna Anders Levander och Jonas Jäderberg och deras cateringfirma.


– Vi har länge varit trångbodda. Nu får vi tre gånger så stora lokaler, säger de båda kockarna som räknar med att flytta in i nyrustade lokaler om två–tre månader.

Annons

I dag finns ingenting i lokalerna där Svarte Jägaren höll till.

Mycket förstördes vid attentatet i slutet av april och sedan tog bland annat kronofogden hand om utrustning och inventarier.

Hyresvärden, kommunägda Gavlegårdarna, hade fått nog av krogar med högljudda gäster, bråk och diskomusik. I stället ville man ha stillsammare hyresgäster som passade bättre i ett hus med åldringar i lägenheterna ovanför.

Under hösten började Peter Simryd, lokalansvarig på bostadsbolaget, diskutera med Anders Levander och Jonas Jäderberg som i flera år drivit Gefle Gourmetservice i lokaler på Brynäs.

De båda kockarna såg möjligheterna att utveckla sin rörelse.

I torsdags skrev de kontrakt.

I slutet av februari ska väggar, golv och tak ha rustats så att Levander och Jäderberg kan börja montera in spisar, diskbänkar och annan utrustning.

De visar oss hur de tänkt sig.

Där restauranggäster tidigare serverades ska det bli konferenslokal och sittplatser för upp till 100 matgäster. Serveringen blir bara för slutna sällskap.

Närmare entrén byggs ett kök som kan användas för matlagningskurser och en butik där man ska kunna handla hämtmat.

Längre in finns plats för cateringverksamhetens välutrustade köksavdelning.

– Det här är hjärtat i rörelsen, säger Jonas Jäderberg där han står under fläktkåpan där köket ska byggas upp.

De båda cateringkockarna tvekar inte att satsa trots osäkra tider och lågkonjunktur som antagligen också drabbar restaurangbranschen.

– När det väl vänder står vi väl rustade och kan ta på oss mer, säger Anders Levander som tror att just deras nisch ligger i tiden.

– Tid är en bristvara i dag. Tiden då man står hemma och lagar tjänar man in på att köpa den färdiga maten i stället, resonerar han.Anders Eklind

Mer läsning

Annons